Binlerce yurttaş Menemen’de şehit Kubilay’ı andı

İzmir’in Menemen ilçesinde gericiliğin katlettiği asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, bu yıl da Menemen’de resmi törenle anıldı. Anma törenleri, saat 09.30’da, Menemen Tren Garı’nda toplanan grupların, ‘Demokrasi ve Laiklik’ yürüyüşüyle başladı. Menemen Belediye Bandosu’nun marşlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe, TGB korteji damgasını vurdu. İzmir TGB, E.Ü Atatürkçü Düşünce Topluluğu, DEU Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu, Manisa TGB, Muğla TGB, Kuşadası TGB ve ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğundan oluşan gençlik korteji gericiliğin karşısında gençliğin her zaman Kubilay gibi hazır olacağını bir kez daha gösterdi. Menemen meydanından başlayan yürüyüş Anıt Mezarın olduğu Yıldıztepe’ye kadar devam etti.

Başlarındaki kalpaklarla yürüyüşü gerçekleştiren TGB’liler devrim şehitlerininin adlarını haykırarak andı. Yürüyüş esnasında ‘Dervişin torunu cemaatin piyonu’, ‘Kubilay hazırdı gençlik de hazır’, ‘Şeriata geçit yok aydınlık Türkiye’ sloganları atıldı.

Bu yıl ilk defa beraberindeki heyetle katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra; İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av.Tugay Şen, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Eğitim-İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ,izci gruplarıda katılımcılar arasındaydı.

“CUMHURİYETİ KARANLIĞA GÖTÜREMEYECEKSİNİZ”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuşmasında, hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

“Siz isterseniz hilafeti bile geri getirebilirsiniz. 3- 5 oy uğruna verilen tavizlere mi, alt üst kimlik tartışmalarına, cüppeli hocaların alkışlandığına mı, deniz fenerlerine mi üzüleceğiz? Generallerimize utanmadan laf söyleyen, PKK yanlısı milletvekillerine mi üzüleceğiz? Bu düşünceye verilen tavizler saymakla bitmiyor. Asla ama asla heveslenmeyin, dün nasıl bu ülkeden bir karış toprak alamadıysanız bugün de alamayacaksınız. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bir milim bile karanlığa götüremeyeceksiniz. Bunu böyle bilin.”

“CUMHURİYETİ VE ATATÜRK DEVRİMLERİNİ KİMSE YIKAMAZ”

Askerler adına Topçu Binbaşı Yüksel Tosun konuşma yaptı. Kubilay’ın millet ve cumhuriyet değerleri uğruna canını feda ettiğini belirten Binbaşı Yüksel Tosun, “Şehit Kubilay, kalbi vatan sevgisiyle dolu bir idealistti” dedi. Binbaşı Tosun, konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihimizin ibret sayfalarına kaydedilen bu olay, cumhuriyetimizin üzerinde yükseldiği temel değerleri kavramış nesilleri, bu değerleri yaşatma kararlılığını da ortaya koymuştur. Onlar rahat uyusunlar. Onların bize emaneti olan Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini kimse yıkamaz. Çünkü Kubilay gibi, içinde milyonlarca ferdi bulunan bir Cumhuriyet gençliği vardır.”

Binlerce kişinin katıldığı tören esnasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in mesajı okunması esnasında halk yoğun bir tepki vererek yuhaladı. Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül mesaj yollama lütfunda dahi bulunmadılar.

tgb.gen.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...