Genç Türk kimdir? Neden piyasaya sürüldüler?

Genç Türk2012 yılında 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım gibi milli bayramlarda sokaklara dökülen örgütlü halk hareketi AKP’yi çok tedirgin etti. Medya, gizli tanık derken MİT kontrolündeki elamanlar da 19 Mayıs’taki büyük buluşmayı bölmek için devreye sokuldu.

Türkiye 19 Mayıs günü Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşuyor. Ancak MİT’in kontrolündeki Türk Solu Grubu milleti İstanbul’a hem de eylemlere yasaklanan Taksim’e yönlendiriyor.

Her dönem isim değiştiren bu grubun yeni adı “GENÇ TÜRK”… Maskesi de Atatürk…

Mali kaynakları belli olmayan bu grup, birçok gazeteye verdiği ilanlar ve araçlarla İstanbul’da alternatif bir eyleme hazırlanıyor.

Atatürk maskeleriyle İstanbul sokaklarında faaliyet yürüten bu ekibe bir çok tertipte görev verildi.

Grubun liderliğini yapan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu İşçi Partisi gençlik kollarındayken, partide ajan faaliyeti yürüttüğü saptandı. MİT adına çalışan Çulhaoğlu ekibiyle birlikte İşçi Partisi’nden kovuldu.

Daha sonra CHP’ye katılan ekip burada da tutunamadı. Provokatörlük yaptıkları gerekçesiyle CHP’den de tasfiye edildi. Atatürkçü Düşünce Derneği de MİT kontrolündeki bu ekibi dernekten uzaklaştırdı.

MİT’in yönlendirdiği bu gruba Ergenekon tertibinde de rol verildi. Türk Solu grubu, 2003 yılında Üniversitelerin yaptığı Cumhuriyete saygı yürüyüşünde açtıkları “Ordu Göreve” pankartıyla tanınıyor.

Açtıkları pankart Ergenekon operyasyonun önemli dayanklarından biri olarak gösterildi. Medya onbinlerin Cumhuriyete sahip çıkışını göstermek yerine bu ekibin “ordu göreve” pankartını öne çıkardı. 2008’de başlayan Ergenekon sürecinde rektörler Kemal Alemdaroğlu, Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Fatih Hilmioğlu bu pankartla suçlandı ve tutuklandı. Ancak o provokatör pankartı açan MİT denetimindeki Türksolu ekibine dokunan olmadı.

Türk-Kürt düşmanlığını körükleyen yayınlarıyla tanınan provokatör grup 29 Ekim’de İstanbul İstiklal Caddesindeki eylemlerinde “Tayyip göreve” pankartı açtı ve Suriye ile savaş kışkırtıcılığını körüklemeye çalıştı.

ulusalkanal.com.tr

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...