TÜBİTAK’ın Karışık Balyoz Raporları

TÜBİTAK İNSAN HAYATIYLA OYNUYOR

TÜBİTAK Balyoz belgeleriyle ilgili itiraf niteliğinde bir rapor hazırladı. TÜBİTAK’ın hazırladığı ilk raporda “belgeler gerçek” denilmişti. Bu defa rapor 180 derece döndü ve “CD’lerdeki bilgilerin değiştirilebilmesi mümkündür. Ancak bu yönde tespit yok” denildi. Askeri bilirkişi ve uzman kuruluş raporlarında TÜBİTAK raporu eleştirilmiş, CD’lerin değişitirilip değiştirilmediğini sorgulayan bir çalışma yapılmadığı söylenmişti. Şimdi hukukçular soruyor: “Madem CD’lerin içeriğini değiştirmek mümkün. TÜBİTAK bilirkişisi neden bu konuyu araştırmadı?

Tübitak Balyoz CD’leriyle ilgili yeni bir rapor hazırladı. Raporda Balyoz belgesi olduğu iddia edilen ‘CD’lerde değişiklik yapmak mümkündür ama bu yönde tespit yok’ denildi. Aynı TÜBİTAK daha önce de CD’leri incelemiş, onlarca subayın tutuklanmasına neden olan bir tespite imza atarak “belgeler gerçek” demişti. Şimdi TÜBİTAK kendi raporunu yalanladı ve “çelişkileri giderme” başlığı altında hazırladığı yeni raporu soruşturmayı yürüten savcılara gönderdi.

Daha önce CD’leri inceleyen askeri bilirkişi ve raporu değerlendiren Amerikalı 2 uzman kuruluş, TÜBİTAK raporunda sahtecilik bulgusunun gözardı edildiğini belirmişti. Uzmanlar, CD’lerin değiştirilme olasılığının araştırılmadığını vurgulamışlardı. Tutuklanan subayların avukatları da CD’lerin içeriğinin değiştirildiğini tespit etmiş, konunun araştırılmasını istemişlerdi.

TÜBİTAK’ın itiraf niteliğindeki raporunun ardından hukukçular, “Madem CD’lerin içeriğinin değişitirilmesinin mümkün olduğunu biliyorsunuz. Neden değiştirilip değiştirilmediğini anlamak için araştırma yapmadınız?” sorusunu yöneltiyor.

Tartışmalı rapor TÜBİTAK bilirkişisi Hayretdin Bahşi tarafından hazırlanmıştı. Bahşi, Ergenekon ana davasında da Danıştay görüntülerini incelemiş, görüntülerin İstanbul Modern’e ait olduğu anlaşılmıştı.

Ulusal Kanal

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...