DENİZ YILDIRIM VE UFUK AKKAYA NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

DENİZ YILDIRIM VE UFUK AKKAYA NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

deniz yildirimDeniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya’nın Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıkları belirtiliyor. Ancak gerçek pek de öyle gözükmüyor. Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya’nın gözaltına alınmalarının gerçek sebepleri Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal’ın son hafatalarda yaptığı haberlere dayanıyor.

Yıldırım ve Akkaya’nın Ergenekon Soruşturması kapsamında göz altına alındıkları belirtiliyor. Peki gerçek sebep ne? Bunun için Aydınlık Dergisi’nin son bir ayda kapaktan duyurduğu haberlere bakmak gerekiyor.

Aydınlık Dergisi 18 Ekim tarihli sayısında Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la yaptığı telefon görüşmesini açıklamıştı. Telefonkonuşmalarında Tayyip Erdoğan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’tan “o artık bitmiştir” diye bahsediyordu. Rauf Denktaş’ın misyonunun bittiğini söyleyen Erdoğan rum kesimiyle yapılan görüşmelerde “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden devlet diye bahsetmeyelim” diyordu.

Bu haberden sonra Ergenekon Savcılarının talimatıyla Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya’nın evlerinde ve işyerlerinde arama yapılmıştı.

Aydınlık Dergisi 25 Ekim tarihli sayısında da Tayyip Erdoğan ile Remzi Gür arasındaki gizli ilişkiyi ortaya koyan bir haberi kapaktan duyurmuştu. Bu konuşmalarda Tayyip Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan’a para göndermesi için İş adamı Remzi Gür’e talimat veriyor, Remzi Gür de “müsterih olunuz, ben hallederim efendim” diyordu.

1 Kasım tarihli Aydınlık Dergisinde de Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la yaptığı bir telefon görüşmesini yayımladı.

Telefon görüşmesinde Kadir Topbaş İşadamı Aydın Doğan’a ait basın kuruluşlarının yaptığı haberlerden dolayı Aydın Doğan’ı uyardığını, Aydın Doğan’ın Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür dileyeceğini belirtiyordu.

Tayyip Erodğan’ın ses kayıtlarını yayımlayan Aydınlık Dergisi bu hafta “İhanet Mecliste Millet Anıtkabir”de başlığıyla, AKP’nin açılım çalışmalarını 10 kasımda meclise taşımasına karşı milletin tepkisini kapak haberinden duyurdu.

İşte Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’nın göz altına alınmasının ardındaki gerçek sebepler bunlar.

Ulusal Kanal

3 Responses to DENİZ YILDIRIM VE UFUK AKKAYA NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

  1. Geri bildirim: Ulusal Kanal ve Aydınlık’tan Açıklama « Gizli Belge Kalmayacak

  2. Geri bildirim: İşçi Partisi’nden Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya’ya Destek « Gizli Belge Kalmayacak

  3. Geri bildirim: Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile İstihbarat Şefimiz Ufuk Akkaya’nın Tutukluluğu Devam Ediyor « Gizli Belge Kalmayacak

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...