Zekeriya Öz’ün Kod Adı: KEZBAN İPEK

aydınlık kapak kezban ipek

Üçüncü Ergenekon İddianamesinin ekleri arasında Zekeriya Öz’ün e-postaları da yer alıyor. Buna göre Ergenekon savcısı, ifadesini aldığı ihbarcıya, UYAP’ın oluşturduğu resmi adresi üzerinden değil, kullanıcı adı “kezbanipek” olan gmail uzantılı bir adresten görüşmüş. Av. Vural Ergül, bu durumu “soruşturmanın usulsğzlüğünü gizleme gayreti” olarak değerlendirdi.

Ergenekon davasının 1 Eylül’deki duruşmasında avukat Vural Ergül’ün ortaya attığı bir soru, salonda soğuk duş etkisi yarattı. “Bir Cumhuriyet Savcısı neden kadın kılığında yazışır, kim bu savcı?!”

Sanıkların, avukatlarının ve İzleyicilerin Uğultu halinde aradıkları yanıtı, Aydınlık Buldu. Sözü edilen savcı Zekeriya Öz’den başkası değildi!

Aydınlık 1155

Salih Kurt isimli bir şahıs Kezban İpek’e gönderdiği e-postada üzerine ateş açıldığını anlatıyor ve ihbarda bulunuyor. Savcı Öz de meselenin bir şekilde Ergenekon davasıyla ilişkili olduğuna hükmetmiş olmalı ki, Kezban İpek’e ait e –postayı iddianamenin eki haline getiriyor.

Altta da bir not var: “Sürücü belgem orada kalmıştı Mustafa Bey ilgilenirse sevinirim.” Bu notta Kezban İpek’in ihbarcıyla en az bir defa yüzyüze gelmiş olabileceğine işaret ediyor.

Keza Savcı Öz, İpek’in sekreter değil, zabıt katibi ve “anlatılanları (da) ifade tutanağına geçmek için hazır bulunmak zorunda” olduğunu ifade ediyor.

Peki ama bir katip ihbarcılarla özel e- postası vasıtasıyla neden haberleşiyor? E-posta yazışması neden iddianamenin delilleri arasında sayılıyor?

(Bu arada şunu belirtelim. Kezban İpek’in kadrosu zabıt katibi olabilir. Ancak Ergenekon davasını izleyen gazeteciler, avukatlar İpek’le hep sekretarya hizmeti verirken muhatap oluyorlar.)

****

Gelelim ikinci soruya…

1) Kezban İpek ihbarda bulunanlarla “hangi sıfat ve yetkiyle” temas ediyor?

Savcı Öz şöyle diyor:

“Haber içeriğinde geçen kâtibim Kezban IPEK adına internet üzerinden e-posta hesabı açmadığım gibi, böyle bir talimat da kimseye vermedim. Adli yazışmalar e-mail üzerinden değil UYAP sistemi üzerinden yapılmaktadır.”

Haberimize delil teşkil eden yazışmalardan bir diğeri yine 3’üncü Ergenekon İddianamesi eklerinin 179’uncu klasörünün 365’inci sayfasında yer alıyor. Bu resmi de aynen yayınlıyoruz.

odatv.com

Zekeriya Öz Kimdir? Ergenekon Savcısının Gizlenen 4 Yılı

One Response to Zekeriya Öz’ün Kod Adı: KEZBAN İPEK

  1. mehmet demirlek says:

    Kezban ipek zekeriyanın katibi olarak beşiktaş adliyesinde görev yapar.Tabii zekeriya böyle bir soruşturmada katibinin mailinden görüşüyorsa demek ki bazı şeylerin üstünü örtmek istemiş, nedir o?Sözde ihbarcıyla daha önce hiç görüşmemiş de bu ihbarla o adamla temas etmiş gibi yapıyor.Hadi ordan diyorum

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...