Sakarya Akyazı AKP’nin Sonu Olacak

“AKP BURADA DİRİLDİ, BURADAN YIKILACAK”

Sakarya Akyazı… AKP’nin kalesi diye biliniyor. Geçen Cuma günü ilçedeki 29 AKP yöneticisi birden istifa etti. Oysa Akyazı eski bir yöneticisinin deyimiyle AKP’nin dirildiği yer. Öyle ki Refah Partisi’nin Türkiye’de kazandığı ilk belediyelerden biri. Böyle bir yerde ne oldu da asiliyle yedeğiyle tüm yöneticiler istifa etti.

Sakarya’da İl Başkanı Davut Terzioğlu’nun görevden alınarak yerine Recep Uncuoğlu’nun geçmesinin ardından il ve ilçe örgütleri birbirine girdi. Örgütler, Tayyip Erdoğan’a rağmen seçimleri kazanan Davut Terzioğlu’nun Genel Merkez tarafından görevden alınmasına tepkili. Geçtiğimiz hafta AKP Akyazı ilçe örgütünde 29 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.
Tepkilerin ardındaki gerçek ise AKP açısından içler acısı.

AKP’LİLER SAKARYA’DA BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Akyazı gezimizde AKP İlçe Başkanı Osman Karaoğlan ve istifa edenlerle ısrarla görüşmek istedik. Taraflar görüşmemizi kabul etmedi. İki taraf da birbirini “sen konuşursan ben de konuşurum” diyerek tehdit ettiler.

Bölgenin ileri gelenleri, AKP içinde iktidar ve çıkar kavgasına dikkat çekiyor. Özellikle Sakarya milletvekilleri “Acaba yeniden milletvekili olabilecek miyim” telaşı içinde. Örgütlerse “o senin adamın bu benim” diye ikiye üçe dörde bölünmüş…

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI ÇETE KURMAKLA SUÇLANIYOR

Sakarya milletvekili Recep Yıldırım ve Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’ya tabandan büyük tepki var.

Milletvekili ve Belediye Başkanının adları geçtiğimiz Temmuz ayında, bir çete operasyonuna karışmıştı. Operasyonda Emniyet müdürü de görevinden alınmıştı.

ÇIKAR ÖRGÜTÜ HALİNE GELDİLER

Akyazı AKP’den 4 yıl önce istifa eden bir yönetici, AKP’nin durumunu şu sözlerle özetliyor: “Bunlar eşkiya grubu. Soygun ve talan içindeler. Birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar. Teşkilat içinde kimse kimseye güvenmiyor. Birbirlerine girdiler, çürümüşler. Bunların bir tek ‘Allah bir’ dediğine inanacaksın. Siyaset falan da yok. Görmüyor musunuz, bütün kurumlar birbirine düşman, köylüyü orduya bile düşman ettiler.”

Tabii olan yine vatandaşa olmuş. Yola çıkarken yerel kaynaklardan aldığımız bir bilgi Akyazı’nın durumunu çok iyi özetliyordu. Bir yılda yeşil kart alanların sayısı yüzde 26 artmış.

AKP SAKARYA’DAN BÖLÜNECEK

AKP’de siyaset değil, vurgun yapıldığına tanık olmuş ve istifa etmiş başka bir yönetici de Sakarya’nın AKP’nin vitrini olduğunu belirtiyor. Yıllardır milli görüşün kalesi olan Akyazı ve Sakarya’daki gelişmeleri bölünmenin başlangıcı olarak değerlendiriyor. Eski AKP’li yönetici, Akyazı’da milli görüş tabanında ciddi rahatsızlıklar olduğunu belirterek, “AKP burada dirildi, buradan yıkılacak” diyor.

MHP’li bir yönetici AKP’deki çözülmenin Sakarya’da başlayacağına dikkat çekiyor.

CHP İlçe Başkanı Okan Karaağaç da, AKP içindeki tartışmaları şöyle yorumluyor.

“Sakarya’daki tartışma Akyazı’yla sınırlı değil. Pamukova ve Karasu örgütlerinde de tartışmalar yaşandığını öğrendik. Genel Merkez ise Sakarya’yı inceleme altına aldı.”

Ulusal Kanal

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...