İlhan Cihaner İçin Işık Evlerinde Değerlendirme Yapılmış

CİHANER İÇİN IŞIK EVLERİNDE DEĞERLENDİRME YAPILMIŞ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan dünkü duruşmada önemli açıklamalarda bulundu. Kazan, iddianameyi hazırlayan Erzurum Başsavcı vekili Taner Aksakal hakkındaki şikayet gerekçelerini açıkladı.

Ergenekon davasının dün görülen ikinci duruşmasında İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan önemli açıklamalarda bulundu. Kazan, iddianameyi hazırlayan Erzurum Başsavcı vekili Taner Aksakal hakkındaki şikayet gerekçelerini açıkladı.

Kazan, Aksakal hakkındaki şikayetlerine mahkeme tarafından hiçbir işlem yapılmamasını eleştirdi. Kazan, “Mahkemeniz Taner Aksakal hakkındaki şikayetimi işleme koyma gereğini bile görmedi” dedi.

Avukat Kazan, mahkemeye Aksakal hakkındaki şikayet gerekçelerini 6 madde halinde açıkladı:

1- İddianamede “DVD’ler bulunacaktır ifadesi yer alıyor. Bu şunu gösteriyor. Savcı okumadığı belge üzerinden iddianame hazırlamış. Bu suçtur.
2- İddianamenin 46’ncı alevi köyleriyle ilgili değerlendirme kabul edilemez. Bu ifadeler uluslararası kurallara göre yasaktır. Tipik bir ayrımcılıktır.,
3- İddianame ve tensip zaptının hazırlanmasının ardından, dosyaya tarihsiz bir belge sokulmuş. Bu iddianamenin sözkonusu belge okunmadan hazırlandığının göstergesidir.
4- Mahkemede iki günde okunabilen iddianame, üç günde nasıl yazılmıştır?
5- Sizler kimlik tespiti yaparken sordunuz, sanıkların tamamı sabıkasız. Ancak gizli tanıkların tamamı sabıkalı. Bu ne anlama gelmektedir?

6- Bize Buca Cezaevinden bir mektup gönderildi. Mahkemenize sunuyorum. Bu mektuba yazan kişi, kayınpederinin Nur cemaatinden olduğunu belirtiyor. Risale-i NurDershanesi’nde gizli toplantılar yapıldığını anlatıyor. Bu toplantıya, aralarında Osman Şanal’ın da bulunduğu üç savcı ve Emniyet yetkilileri katılmış. Toplantıda müvekkilim İlhan Cihaner hakkında değerlendirmelerde bulunulmuş.

Turgut Kazan bu işin arkasında Cemil Çiçek’in de olduğunu belirtti ve şu değerlendirmede bulundu:

Yalnızca İlhan Cihaner için değil, buradaki tüm sanıklar için bir tertip hazırlanmış. Ancak savcı 1 Mart’ta gelen bu mektupla ilgili hiçbir girişimde bulunmamış. Bu söylediklerimin hepsi suç ve büyük bölümü sizin önünüzde işlendi. Ben 12 Mart ve 12 Eylül’de böyle birşey görmedim.

Ulusal Kanal

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...