BASINDA SAVAŞ TAMTAMLARI

Türkiye, Suriye’ye yönelik Amerikan tehdidinin bayraktarlığına soyundu. Türk basını ise, Suriye’ye karşı savaş tamtamları çalmaya başladı. Suriye ve Esad Yönetimi’ne karşı yürütülen yoğun psikolojik savaşın önünde merkez grubu ve yandaş medya bulunuyor. İşte o gazete manşetleri… Amerikan emperyalizmi, Türkiye’yi Suriye’nin üzerine sürmeye çalışıyor, Türk basını da halkı Suriye’ye karşı kışkırtacak yayınlar yapıyor.

Milliyet Gazetesi, “Saddam da hayır demişti” manşetiyle Beşşar Esad’ı hedef tahtasına koydu. Hürriyet Gazetesi ise “Esad Pazarlığı” manşetiyle Suriye yönetimini hedef aldı. Radikal Gazetesi, “Ya reform ya da Esad’sız Suriye” ifadesiyle AKP’ye destek verdi. Gazete Habertürk’ün manşeti ise “Clinton: Esad’a siz baskı yapın” başlığıyla hedefi ortaya koydu.

Yandaş medya da Suriye’ye karşı Amerikan emperyalistlerinin yanında. Sabah’ın manşeti “Beşar Esad’ın son şans günü” şeklinde. Star Gazetesi de kan döken isyancılara ordunun müdahale etmesini eleştirdi ve “Kanı durdur, biz değil halkını ikna et” başlığını kullandı. Türkiye Gazetesi “İpler Kopuyor başlığıyla adeta yangına körükle gitti.

Suriye’yi hedef alan Amerikan yanlısı yayınlara karşı Türk basınında en onurlu yayın ise, Aydınlık, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinden geldi. Aydınlık Gazetesi, “AKP Savaş Kışkırtıyor” haberini sürmanşetten, Başbakanlık’taki gizli Şam zirvesini eleştiren “Ne konuşturunuz millete açıklayın” başlıklı haberini ise manşetten gördü. Gazete, AKP’nin Türkiye’yi Suriye’ye karşı savaşa sürme girişimine karşı cepheden tavır aldı.

Birgün Gazetesi, AKP’nin Suriye ile ilgili girişimlerine “Ankara Emperyalizmin Taşeronluğuna Soyundu” manşetiyle karşı çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi de “Sıfır Sorundan Tehlikeli Sulara” manşetiyle AKP’ye tepki gösterdi. Gazete, AKP’nin Amerika’nın telkinleriyle tutarsız bir dış politika izlediğini yazdı.

Ulusal Kanal

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...