TORBA YASA TASARISI’NI PROTESTO ETMEK İÇİN BEKLEMEYE BAŞLADILAR

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba yasa tasarısını protesto etmek amaciyla çesitli illerden otobüslerle yola çıkan eylemciler emniyet ekiplerinin kontrolü arasinda şehir merkezine alınıyor. Otobüslerle Kurutulus Parkı önüne getirilen protestocular, eylem saatini beklemeye başladı.

KESK, DİSK, TTB ile TMMOB ve çesitli sivil toplum örgütleri tarafindan, TBMM Genel Kurulu’nda görüsülen torba yasa tasarısı bugün Ankara’da protesto edilecek.

Otobüslerle Kurtulus Parki’na getirilen protestocular, eylem saatini beklemeye baslarken, eyleme çevre illerden takviye çevik kuvvet ekipleri de geldi. Eylem saatinin yaklasmasi ile birlikte Ankara Emniyet Müdürlügü’ne bagli Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü ekipleri, TBMM, Basbakanlik ve AK Parti Ankara İl Baskanliği önünde yoğun güvenlik önlemi aldiği görüldü.

Öte yandan, Ankara Valiligi’nden dün yapilan açiklamada TBMM önündeki herhangi bir eyleme izin verilmeyecegini belirtilerek sunlar kaydedilmisti:

“KESK, DISK, TTB ile TMMOB tarafindan ‘TBMM Genel Kurulu’nda görüsülen torba yasa tasarisini protesto’ amaciyla tüm illerden Ankara’ya yürüyüs baslatilacagi ve 03.02.2011 günü (bugün) de Ankara’da bulusulup TBMM çevresinde zincir olusturmak suretiyle bir gün süreyle kitlesel basin açıklaması adı altında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istendiği öğrenilmiştir. Ankara’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerler önceden belirlenmiş ve ilan edilmiştir.Ayrica mezkur kanunun 22. maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kilometre uzakliktaki alanlar içerisinde toplanti yapilamaz hükmüne amirdir. Kanunlarin açik hükümleri karsisinda, TBMM çevresinde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün değildir.”+

Ulusal Kanal

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...