MİLLET ‘EVET’ Mİ DEDİ?!

50 milyon seçmen vardı. Yüzde 58 EVET, Yüzde 42 HAYIR sonuçla bir oylama geride kaldı.

700 bin oy geçersiz sayıldı.  (Bu noktaya dikkat).  Ve halkın yüzde 23’ü oy kullanmadı.

Öncelikle;

Bu süreçte, milyarlarca liralık rüşvet, sadaka, yardım,  iktidar partisi eliyle dağıtıldı. Tüm basın yayın araçlarında   propaganda makinası EVET! diye bağırtıldı. Diyanet, cami imamları, EVET kampanyası yaptı. Tüm illerde Valilikler, ve kaymakamlıkların imkanları kullanıldı.,

TÜM BUNLARA KARŞIN,  bu millet  yüzde 42 oranında ‘HAYIR!’ dedi.

Yüzde 42’lik HAYIR, baskının ve propagandanın ve yayılan bilgi karmaşasının  boyutu düşünüldüğünde, küçümsenecek bir rakam değildir.

‘Umutsuz’luk girdabına kolay düşenlere ve ‘gideceğim bu diyarlardan’ mealinde  iletiler yollayan sevgili gençlere diyorum ki,  işte hep yazıp çizdiğimiz ‘ecnebileşme’ budur!

Kaçmak,  milleti ‘aptallıkla’ suçlamak,  ‘3 kuruşa satılanlardan’ sözetmek , durumu görememektir. Kolayı seçmektir. Kendini rahatlatmaktır.

Zor olan ANLAMAKTIR…

Anlamamız gereken ilk mesele millet ÖZGÜR İRADESİYLE  ‘EVET’ dememiştir.

Karnı aç, beyni aç bırakılmış  olanlar, ne olduğunu bilmedikleri  ve dillerinin bile dönmediği bir ‘referandum’un içinde yeralan 26 maddeye EVET basmışlardır.  Anayasa değişiklikliğinin ülke yararına olacağına birileri tarafından; köydeki, mahalledeki imam, güvendiği arkadaş, aile ve aşiret reisi  ve her gün ekranda gördükleri kuklalar tarafından İKNA edilmişlerdir.

İkinci mesele,  bu İKNA’nın sebebidir.  Bu millet uzun zamandır MUHALEFETE güvenmemektedir. Muhalefet yokluğu ve muhalefetin çeşitli kesimlerce, ‘güven vermez uzantıları’  EVET demelerine neden olmuştur.

CHP ve MHP  gerçek muhalefet değildir. Ve halk aslında  muhalefet etiketi altında duran partileri uzun zamandır  MUHALEFET olarak görmemektedir.

‘Batı eksenindeyiz’ diyerek, ABD’ye göz kırparak, ‘AB’ye biz sizi sokacağız!’ diyerek, ‘kürt raporlarından’ sözederek,  birbirinden beter işlere bulaşmış partilileri yüksek görevlere getirerek, Amerikan istihbaratı ile Soros’la görüşüp, Bilderberglerde ağırlanarak,  yolsuzlukları kanıtlanmış belediye mensuplarını parti içinde tutarak, çarşaf ve başörtüsü söylemini ‘kullanarak’  ve ‘beyaz Türk’ burnu büyüklüğü içindeki öncü kadroları, aç sefil halkla temasa sokarak, bir noktaya varılamayacağı kanıtlanmıştır.

Önümüze bakalım!

Şimdi  tarih 13 Eylül.  3 ay önce bıraktığımız yerde, satılan fabrikalar, her dört gençten birinin işsiz olduğu, nüfusun yüzde 14ünün de aç bilaç işsiz sokaklarda dolaştığı, her gün şehitler verdiğimiz  ve ekranlarda ‘açılım’ın ve ‘özerkliğin’ tartışıldığı bir Türkiye vardı.  3 aydır, millete referandum tartışması dayatıldı.  Şimdi başbakanın deyişiyle ‘BÜYÜK KAPI açıldı!’  ‘Tarihi eşikten geçmiş bulunuyoruz!’

Önümüzdeki birkaç ay içinde , Başbakan’ın teşekkür ettiği ‘Okyanus ötesi’ (sadece cemaat değil ama ABD yönetimi), Başkanlık sistemini  ve federasyon anayasasını devreye sokacak. Böylece  üniter devlete bir nokta koyma çalışmaları hız kazanacak.

İktidar eliyle yeni bir anayasa yapılacak.  Bu anayasada  ‘Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü’ maddesi olmayacak.

Yargı, Yürütme ve yasama ile birlikte ABD- AKP arzularını yerine getirmekle mükellef olacağı bir sisteme sokulacak.

Önümüzdeki süreçte, ‘halkın psikolojisi’ ile ince ayar oynanarak  Türkiye topraklarından  çalınarak kurulacak bir kukla devlet fikri fiiliyata geçirilecek.

Ermenistan ve Patrikhane konusunda  ABD’nin AB’nin istediği adımlar hayata geçirilecek.

Medyada daha büyük bir yandaş dalga ortalığı saracak .

Ve Silivri’den geride kalan muhalif aydınlar büyük risk altında olacak.

Tüm bu koşullarda  Türk milletinin GERÇEK MUHALEFETE ihtiyacı vardır.  Türk milleti, oy verdiklerine değil, oy vermediklerine bakmak lazımdır.

Bu millet  varolan  ‘muhalefeti’  desteklememekte, ya da ‘KERHEN’ desteklemektedir.

Muhalefete güvenemeyen bir millet yüzde 42 oyla bir Amerikan projesine HAYIR! diyorsa, GERÇEK MUHALEFET ortaya çıkabilse, tümüyle  arkasında birleşecektir..

Halk GERÇEK MUHALEFET’i beklemektedir!  Beklemeyi bırakıp,  o muhalefeti kendi bağrından çıkarması gerektiğini,  bilinçaltından  fiiliyata geçirdiği gün, Türkiye bambaşka bir sabaha gözünü açacaktır.

Bunu belli bir zaman  içinde beceremezse,  ülke SEVR haritasında ve bu oylama sonuçlarını gösteren haritalarda yansıdığı gibi,  üçe bölünmüş haliyle de kalmayacak, ABD’nin atadığı ‘krallar’ca yönetilen,  şehir devletçiklere bölünerek  yokoluşa gidecektir.

Kendini bilmezlerce söylendiği gibi  ‘Atatürk ilkeleri’ toprağa gömülecek ‘EVRENSEL HUKUK’ teranesi kılıfında  faşizm egemen olacaktır.

Ben Türk milletinin tarihte yaptığı gibi, BU AŞAMADA   düşmanı şaşırtacağını biliyorum!

banuavar@superonline.com

http://www.banuavar.com.tr

2 Responses to MİLLET ‘EVET’ Mİ DEDİ?!

  1. Evetçi says:

    Cidden bende şüpheye düştüm şimdi. Evet mi dedim demedim mi anlayamadım. O kadar da uyuttular beni. Değişecek ana yasa maddelerini de o kadar okudum ama anlamadım. Aziz Nesinin dediği gibi de aptal olduğum için gittim Evet dedim. Maalesef seçmece akıllı taraf olan %40 a giremedim.
    Aslında askeriyede kanunsuz iş yapanlarda yoktu. Ben saf gibi gittim Tayyibe inandım.
    12 Eylül darbesi de gerekliydi zaten ama bende onu anlayacak kapasitede pek yok. Darbe kötü birşey sanıyorum. Halbuki nereden bileyim darbenin faydalı da olabileceğini.
    İnsan saf olmaya görsün. Mis gibi CHP varken gidip Tayyibe inandım. Halbuki bu kadar saf bir millet olmasak CHP yi başa getirip her alanda patlama yapacaktık. En güzel ana yasayı da CHP yazacaktı tabi.
    Tayyip şurası doğu dese yok orası batı demek gerekmiş ama ben farkında değilim. Adam vatan için kelle koltukta gidiyor sanıyoruz. Aslında ülkenin her yerini ABD ye satıp oğullarına tekne villa filan alıyor. Kılıçtaroğlu gibi saf temiz, öyle gemide teknede gözü olmayan, ufak bir havuzlu evim olsun, çoluk çocukta sigortalı olup erkenden emekli olsun yeter diyen bir liderin peşine takılmamakta büyük aptallık gerçekten.
    Banu Hanıma da teşekkürler. Ben evet dediğimi sanıyordum ama aslında hayır demişim. Son yıllarda bulunan bu müthiş formülü ben nasıl anlamam hayret. Evetleri yarıya bölmeli, hayırları iki ile çarpmalıydım halbuki. Saf gibi ekranda ne görsem inanıyorum. Sanıyorum ki %60 evet demiş.
    %40 gibi kültürlü, tüm değiştirilen maddeleri adı gibi bilen süper insanlardan olamamak ne acı. Mutlaka oy kullanmaya gideceklerinin sabahı maddeleri güzelce okuyup öyle oy kullanmıştır bunlar. Ben de saf saf bunlar Tayyip ne dese tersini yapmayı kafaya koymuş maddeleri okumadan oy kullanan insanlar sanıyorum.
    Allahtan böyle aydın insanlar var da biz de uyanıp bir daha ki seçimlerde Kılıçtaroğluna oy vereceğiz dermişim. Ama ben korkuyorum ki adam olmam. Gene gider Tayyibe veririm oyumu. Çok safım ya. Bana da böyle yönetim layık tabi, herkes layık olduğu şekilde yönetilir. Arada zekiler de kaynıyor ama dua edelim de arada CHP de iktidara gelsin. Ülke atılım üstüne atılım yapsın herşey düzelsin.
    Gariban saf, aptal Evetçi.

    • Mert says:

      Chp demissin, asker demissin, o demissin, bu demissin… Bence sen yazi bir kac kere daha oku! Cunku gelecek hepimizin gelecegi, kimin ne dediginin bir onemi yok bundan sonra, onemli olan karsilasakcaklarimiza hazirlikli olmak.

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...