Hilmi Özkök Çetin Doğan’a Cevap Veremedi

HİLMİ ÖZKÖK, BUNCA OLAN BİTENE DEĞİL SADECE ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın Hilmi Özkök’e yaptığı eleştiriler, Özkök’ün sessizliğini bozdu. Özkök, Balyoz senaryosuyla ilgili eleştiriler kendisine yöneltilince, “Burası TSK. Gizli kapaklı işlerin çevrildiği örgüt değil” dedi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı olduğu halde Balyoz tertibinde adı geçen senaryo hakkında bilgilendirme yapmayan Özkök, sessizliğini bozdu. Özkök’ün konuşma nedeni senaryo hakkında bilgi vermek değildi. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın kendisine yaptığı eleştirilere yanıt için konuşmuştu.

Hürriyet’e konuşan Hilmi Özkök, “Onun muhatabı, dönemin ordu komutanı” dedi. Mevlana’nın, “Bir lafa bakarım laf mı diye; bir de söyleyene bakarım adam mı diye” sözüne de atıfta bulunan Özkök, “Her lafa verilecek cevabım var. Yürüyen yargı sürecine saygımdan sözü burada kesiyorum” dedi.

Emekli Orgeneral Doğan’ın yaptığı eleştirilerle kendisine hareket ettiğini savunan Özkök, “Daha ileriye gider ve haddini aşarsa dava açacağım” dedi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, dün yaptığı açıklamada şu soruları sormuştu.

2002-2003 döneminde Birinci Ordu’da bir darbe hazırlığı yapıldığına dair bir ihbar mektubu en üst makamlara gitti mi? Genelkurmay Başkanlığı’nca Ağustos 2003’deki bir tarihten sonra Birinci Ordu’da ve diğer komutanlıklarda bu yönde idari bir tahkikat yapıldı mı? Bu amaçla kozmik odalara ve MEBS’e girildi mi?

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın sorduğu sorular, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e yönelikti. Özkök, Balyoz senaryosuyla ilgili eleştiriler kendisine yöneltilince şu sözleri sarfetti.

Ne yani ben koskoca Genelkurmay Başkanı, komutan olarak tebdil-i kıyafetle ordunun kozmik odasına mı sızdım? Gizli emir mi verdim? Burası TSK. Gizli kapaklı işlerin çevrildiği örgüt değil. Bunun emri, kaydı, hatırlayanı olmaz mı?

Hilmi Özkök, Balyoz senaryosu nedeniyle emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın içinde bulunduğu duruma da değindi ama şu sözlerle.

Allah kimsenin başına vermesin, ama maalesef bu hali psikolojik yanlışlar yaptırıyor. Hepimiz orduya hizmet etmiş bir generalin bu hale düşmesine üzülüyoruz.

Ulusal Kanal

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...