‘Mehmet Eymür, Gülen’den 50 bin dolar maaş alıyor’

MİT Orta Asya Ülkeleri Daire Başkanvekili Kaşif Kozinoğlu, ölmeden önce Aydınlık’a yaptığı açıklamalarda, ki MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün,  ABD’den “Ergenekon tertibini kurgulamak” için geri döndüğünü açıkladı. İstanbul’daki Fethullahçı polislerle Eymür’ün sık sık görüştüğünü belirten Kozinoğlu, Eymür’ün eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Turan Çolakkadı ile her hafta mutlaka görüştüğüne dair MİT’in elinde bilgi olduğunu ifade etti

Kaşif Kozinoğlu açıklıyor…

“Mehmet Eymür, Fethullah Gülen’den maaş almaktadır. Gülen’in tüm faaliyetlerini iyi bilen diğer bir şahıs da halen ABD’de öğretim görevlisi olan Soner Çağaptay’dır. Çağaptay, Gülen’in tüm sırlarını bilmektedir.

Ayrıca Mehmet Eymür’ün çok yüksek maaş aldığı (ayda 50 bin dolar) ABD’den, Ergenekon’u kurgulamak üzere Türkiye’ye geri döndüğü; hakkındaki tüm davalardan Gülen mensubu yargıçlarca sıyırdığı; İstanbul’da Fethullahçı polislerce sıkı sıkıya korunduğu; eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Turan Çolakkadı ile her hafta mutlaka görüştüğüne dair MİT’in elinde belge ve bilgiler mevcuttur. Mehmet Eymür, Emre Taner tarafından da korunmuştur.

‘Gülen, koyu bir İsrail yandaşı’

Fethullah Gülen koyu bir İsrail yandaşıdır. Bunun için Mavi Marmara olayında ‘Muktedir olanın sözünü dinleyecektin’ diyerek Tayyip’e adeta fırça atmıştır. F. Gülen-İsrail, F. Gülen-İran, Tayyip Erdoğan-İsrail arasındaki olaylar ve ilişkiler, Fethullah Gülen’in bir diğer yumuşak karnıdır.”

‘Esas adamı Gül’dür’

“Abdullah Gül mü, Recep Tayyip Erdoğan mı aşamasına gelindiğinde Fethullah Gülen kesinlikle Gül’ü tutacaktır. Gül, her ABD’ye gidişinde gizlice Fethullah Gülen ile buluşmuştur. Fethullah Gülen’in esas adamı Abdullah Gül’dür. Tayyip, menfaat ilişkisi içindedir. New York Başkonsolosu Mehmet Samsar (Abdullah Gül’ün eski özel kalem müdürü) F. Gülen’e iyi bakabilmek için uzun yıllardır başkonsolosluğu sürdürmektedir.

Tayyip Erdoğan bu nedenle istemeye istemeye Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yapmıştır. (Hakan Fidan, Gül’ün adamıdır. Yani Gülen’in aynı zamanda…) Esas kırılma, Tayyip Erdoğan’ın devlet başkanlığı arzusunda, seçim dönemi geldiğinde yaşanabilir. Gül, bir 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olabilir. Bu da Tayyip Erdoğan’ın bütün planlarını suya düşürür. Fethullah Gülen ile Tayyip Erdoğan aslında kesinlikle birbirini sevmemektedir.”

Aydınlık

One Response to ‘Mehmet Eymür, Gülen’den 50 bin dolar maaş alıyor’

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...