Silivri’de Zulüm Tırmanıyor: Ergenekon Tutukluları Gerekçesiz Olarak Taşındı!

Silivri Cezaevi’ndeki Ergenekon tutuklularının koğuşları dün gece apar topar değiştirildi ve yurtsever aydınlar 1 Nolu Cezaevi’ne nakledildi. Bu değişiklik nedeniyle tutuklulara akşam yemeği ve sabah kahvaltısı verilmedi. Ergenekon tutukluları, güvenlik önlemleri daha az olan ve inşaatı henüz bitmemiş odalara yerleştirildi. 1 Nolu Cezaevi 2. Müdürü, avukatlarla görüşmesinde talimatın Adalet Bakanlığı’ndan geldiğini belirtti.

Silivri Cevaevi’ndeki Ergenekon tutukluları, apar topar 4 ve 5 Nolu Cezaevlerinden 1 Nolu Cezaevi’ne nakledildi. Taşıma işlemi sabah 6’ya kadar sürdü. İnfaz koruma memurlarının sabaha kadar çalıştığı ve nakil işlemine jandarmalarında yardım ettiği öğrenildi.

ODALAR İNŞAAT HALİNDE
Ergenekon tutukluları, henüz inşaat halinde olan odalara yerleştirildi. Odalardaki hafriyatın henüz kaldırılmadığı ve toz içinde olduğu da gelen bilgiler arasında. Gelen ilk bilgilere göre, koğuşların tuvaletleri çimento artıklarıyla dolu olduğu belirtiliyor. Gazeteci Soner Yalçın, içinde bulundukları durumu, “Pislik içindeyiz” sözleriyle ifade etti. Ergenekon tutukluları, aynı durumun Silivri’ye ilk geldikleri dönemde de yaşadıklarını anlattılar. Nakil işleminin yapıldığı 1 Nolu Cezaevi’nde kaloriferlerin yeni yanmaya başlaması nedeniyle koğuşların soğuk olduğu öğrenildi. Cezaevi’ndeki inşaatın henüz bitmemiş olması nedeniyle ısıtma sisteminin çalışmadığı tahmin ediliyor.

AKŞAM YEMEĞİ VE KAHVALTI VERİLMEDİ
Ergenekon tutuklularına “taşınma” işlemi gerekçe gösterilerek, dün akşam yemek verilmedi. Aynı gerekçeyle bu sabah da kahvaltı yaptırılmadı. Tutukluların cezaevi yönetimindeki paralarının kullanılmasına da izin verilmedi. Böylece tutukluların kantinden yiyecek ve içecek alışverişi engellendi.

BUZDOLABI VE TELEVİZYON YOK
Ergenekon tutuklularının günlük yaşamlarında en önemli ihtiyaçlarından olan buzdolabı ve televizyonlarına el konuldu. Tutukluların günlük gazete almaları da engellendi. Tutukluların haftada bir gün bilgisayar kullanma hakları da bilgisayar olmadığı için ortadan kalktı.

GÖRÜŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ
Cezaevi naklinin ardından görüş ve telefon saatleri de değişti. Ancak yeni değişiklik tutuklu yakınlarına haber verilmedi. 4 ve 5 Nolu Cezevi için Çarşamba günü olan görüş günü başka bir güne alındı. Tutukluların hafta bir olan telefonla görüşme günleri de değiştirildi.

AVUKATLA GÖRÜŞME İZLENİYOR
Tutukluların avukatlarla görüşmelerinde de baskı hisettirecek uygulamalar yapılıyor. Eskiden avukat ile tutuklu görüşmesi sırasında infaz koruma memurları, görüşme odası ve çevresinde bulunmuyordu. Bugün, bir avukatın müvekkiliyle görüşmesi sırasında infaz koruma memuru, camlı bölmenin arkasına sandalye çekerek oturdu. Avukatın bu duruma tepki göstermesi üzerine infaz koruma memuru, bunun özel bir nedeni olmadığını belirtti.

ip.org.tr

One Response to Silivri’de Zulüm Tırmanıyor: Ergenekon Tutukluları Gerekçesiz Olarak Taşındı!

  1. ertan says:

    Anlaşılan yurtta Atatürkçüler vatanı bölücüler arasında bir savaş var.Konu din felan değil din adı altında vatandaşları uyutarak dış etkenlerinde yardımı ile vatanı parçalamak.Ne yazıkki milletin eli kolu bağlı Orduda bölünüp parçalanıyor milliyetçi kuvvayici televizyo yorumcularınında söylemlerde kalması.Ordususuz ve lidersiz bu milletin durumu harap. Ancak müthiş bir iç savaş kaçınılmaz.Buda rastgele ölümler demektir. Çünki bu millet üniter idare içerisinde kardeş gibi bu zamana kadar yaşadı.Dost kim düşman kim seçilmiyecek.Tek göze görülenler sivrilmiş bu yola bizi götürenlerdir.Allah boş dualarla kimseye yardım etmez.Çalışmak zamanıdır.
    Aslan sosyal demokratlarda gelecek seçimlerin kazanılması hülyasıyla yaşıyorlarsa boş yere yorulurlar. Zaten onlar kendi kendilerine yeterler.Baykal ve Sav tayfalarının temizlenmesi gerek.
    Bu işte Kılıçdarolunun becerebilme yetkisiyle olur.C.H.P nin tekrar kuvvayiciliğe soyunması gerek.Allah hakiki müslümanların ve ne mutlu Türk;üm diyenlerin yardımcısı olsun.
    Silivridekilerde bu sebepten HUKUKDIŞI İŞLEM GÖRMEDELER.

Yorum yapın yada içinizi dökün rahatlayın...